Vandalisme proof
Weersbestendig

De dome camera dankt zijn naam aan zijn vorm: een koepel. Een slagvaste kunststof koepel zit over de lens van de camera bevestigd. Hierdoor is de dome camera vandalisme-proof.
De dome camera wordt binnen vaak aan het plafond gevestigd, al is muurbevestiging ook mogelijk.

Kenmerken dome camera:

  • Vandalisme-proof en weersbestendig
  • Onzichtbare kijkrichting
  • Compact design

Toepassingen

In winkels en kantoren wordt de dome camera gebruikt om diefstal te voorkomen en een overzicht te geven van de activiteiten in de ruimte.

Industrie

Kantoor

Retail

Zorg

Logistiek

Parkeerterreinen

Industrie Kantoor Logistiek Parkeerterreinen Retail Zorg
Proces bewaking Ruimte bewaking Container bewaking Terrein bewaking In shop bewaking Patient bewaking
Proces inspectie Gebouw bewaking Laad- en losdock bewaking Kassa bewaking Dwaaldetectie
Fietsenstalling bewaking Proces bewaking Personen tellen Ruimte bewaking
Lading bewaking Wachtrij detectie
Voertuig registratie Marketing

Vandalisme proof en weerbestendig

De koepel zit over de lens van de camera bevestigd. Hierdoor is een dome beveiligingscamera vandalisme-proof. Het glas is zo goed als onverwoestbaar. De behuizing is gemaakt van metaal of kunststof.

Onopvallend

De dome camera wordt binnen vaak aan het plafond gevestigd, al is muurbevestiging ook mogelijk. De camera is vrij onopvallend. Hierdoor voelen mensen zich minder bespied.

Het is door het glazen omhulsel niet te zien welke kant de lens op gericht staat. Diefstal wordt hierdoor ontmoedigd.

Bij dag
Bij nacht

Altijd goed beeld

De dome camera wordt zowel binnen als buiten gebruikt en geeft altijd scherp beeld. Met de optionele geïntegreerde infrarood verlichting is ook in het donker goed zicht gegarandeerd.
Hoe groot de kijkhoek van de dome camera is, is per model verschillend. Afhankelijk van het model kan de camera in een dome rond gedraaid worden waardoor de kijkhoek verandert. Bij sommige camera’s is het mogelijk om in te zoomen door middel van zoom functie.

Kijk live mee,
vanaf ieder scherm

Wilt u altijd zicht hebben op de activiteiten in en rondom uw bedrijf? U kunt live meekijken op afstand op uw smartphone of een beeldscherm dat is aangesloten aan het camerasysteem. De beelden kunnen ook opgeslagen worden op een recorder en zijn later terug te bekijken.

Op straat wordt de dome camera vaak ingezet voor handhaving van de openbare orde. Beveiligingsmedewerkers kunnen live meekijken met de camerabeelden. Zo kan men bij calamiteiten snel ingrijpen.
Dome camera’s worden ook gebruikt voor verkeerstoezicht en het tellen van personen. Dat kan bij zowel evenementen als marketingdoelstellingen van pas komen.

Bewegingsdetectie

Als er beweging in beeld plaatsvindt dan krijgt u een melding. Heeft u een alarmsysteem dat is aangesloten bij een meldkamer? Dan zullen zij de beelden voor u beoordelen en indien nodig politie sturen.
Ook wanneer de camera wordt afgedekt door bijvoorbeeld een doek wordt er automatisch een melding verstuurd. Zo komt u niet voor verrassingen te staan na een incident.

Testimonials

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste systeem?